Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед
Берлинската стена е спомен от вече 25 години. Днес Германия отпразнува четвърт век от рухването на преградата, превърнала се в символ на тоталитаризма, с грандиозно шоу. В празненствата се включиха хиляди германци, известни изпълнители и ключови фигури на политиката.

В кулминацията на празника на огромен екран пред Бранденбургската врата се появи текст на немски "Кураж за свобода". Шоуто беше част от светлинната инсталация, наречена "Граници от светлина". Тя включваше 8 000 балона, разположени в продължение на 15 км на мястото на някогашната Берлинска стена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Георги Димитров

преди 9 години

На последния таен конгрес на Коминтерна - Комунистическия интернационал - това за младежта- се обсъждал най-важния въпрос - ще има ли пари при комунизма? Консервативната еврокомунистическа партия на Холандия отсича - Няма как - пари ще има! Но силно лявата китайска КП възразява яростно - няма да има пари защото ще ги унищожим.Златната среда бива изразена от БКП чийто главен секретар Т.Живков уморено поклаща глава - Ех деца деца - ясно е - за едни ще има а за други - не.

13

Времето е наше

преди 9 години

До 25 ГОДИНИ СТИГАТ ! Кажи го на твоите червените капиталисти. Именно Енгелс и Маркс пропагандират това че слабите и малките народи трябва да изчезнат. Ах да и частната собственост трябвало да изчезне - така се преминавало от социализъм в комунизъм. Естествено границата между лична и частна собственост се определя само и единствено от отговорните другари. Отговорният другар Пол Пот беше занулил личната собственост.

12

Сандо

преди 9 години

Youtube - Goitzsche Front - Der Osten rockt!!!Поздрав на германците от мен !

fallback