Снимка: Bulgaria On Air
fallback

В Германия се надигат антиевропейски настроения. Германците настояват да се ограничи бюрокрацията в европейските институции. Това заяви Михаел Щабенов, кореспондент на германския вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ в Брюксел пред телевизия Bulgaria On Air.

"Избирателите очакват от партиите, участващи в изборите, да изпълнят това, което са обещали. Това означава да следват проевропейската политика, за която говорят. Хората искат да се намали бюрокрацията в Брюксел”, обясни Щабенов за това какво очакват германците от своите представители в ЕП.

„В Германия обаче има и партия, която се обявява срещу ЕС – това е партията Алтернатива за Германия. Тя представи изключително критична програма срещу ЕС. Алтернатива за Германия критикува управлението в еврозоната и иска разпускането на еврозоната. Според партията Германия не се нуждае от еврото", посочи Щабенов.

Според него това означава, че в Германия се развиват евроскептични настроения. Сред всички слоеве на населението съществува убеждението, че Европа се управлява прекалено централизирано, че Брюксел се намесва прекалено много във вътрешната политика на отделни държави, подчерта Щабенов.

Според кореспондента германската икономика е твърде много свързана с вътрешния пазар на общността. По негови думи Германия е страна с изключително голям износ и всяка граница, всяка преграда не е в неин интерес.

Михаил Щабенов коментира и шансовете на Зелената партия в ЕП. "Това, което може да се каже, че настоящите европейски избори са тест за действащите правителства в съюза. Зелените в момента са в опозиция. На изборите в Германия миналата година те получиха 8,3%. Зелените осъзнават, че опазването на околната среда беше прието като приоритет и от други партии. Това се отнася за християндемократите и социалдемократите, които сега управляват заедно", каза Щабенов.

Пълния разговор с Михаел Щабенов вижте във видео материала на Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ГУРБЕТЧИЯ

преди 9 години

В Германия обаче има и партия, която се обявява срещу ЕС това е партията Алтернатива за Германия. Тя представи изключително критична програма срещу ЕС. Алтернатива за Германия критикува управлението в еврозоната и иска разпускането на еврозоната. ЗНАЧИ РУСНАЦИТЕ И ТАМ ИМАТ АГЕНТИ ! ТО ТЕ В ГЕРМАНИЯ СА КАТО КАПКА В МОРЕТО И НЕ МОГАТ ДА ПОВЛИЯЯТ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ! ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ В БЪЛГАРИЯ РУСКИТЕ АГЕНТИ СА ДОСТА !

17

леля Седефка

преди 9 години

На парламентарните миналата година Алтернативата бяха на минус, сега няма да е по-различно. Мадам Меркел ще спечели убедително пак.

16

Анонимен

преди 9 години

да излезем по площадите и изметем нашите национални предатели станали слуги на сащ и еврейските банкери!!!!

fallback