Зинаида Златанова. Снимка: архив, Булфото
fallback

Нито са спирани фондове за България, нито в момента има спрени, обратното - правителството спаси стотици милиони евро в края на миналата година. Това заяви в Брюксел вицепремиерът Зинаида Златанова, предаде БТА.

С тези думи тя коментира приетата вчера от Европейския парламент препоръка към Европейската комисия "да възприеме решителна позиция по отношение на България“ и да преразгледа възможността фондовете на ЕС у нас да бъдат използвани по правилата.

Oще по темата
Това е препоръка без законодателен характер, както и една от няколкостотинте в този доклад, отбеляза вицепремиерът. Тя добави, че докладът съдържа препоръки за всички държави от ЕС.

За мен не е изненада, че това се случва точно в този предизборен момент. Няма да се изненадам, ако черновата на тази препоръка е писана в София, коментира Златанова.

„Спекулира се много, че докладът касае това правителство. Нека напомня, че периодът, който се визира там, е 2012 г. Решението на български съд от вчера  /бившият председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов беше осъден на три години и шест месеца затвор - бел. ред./ показа много ясно как се управляваше държавата в този период. Хората, които наложиха този стил на управление, ги призовавам да не използват европейските институции за вътрешнопартийни и предизборни цели“, заяви вицепремиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Анонимен

преди 10 години

Тази госпожа от Марс е паднала. ЕС ви предупреждават повече от година, ама вие си нехаете. И часове да ви остават до падане от власт, пак ще си пеете вашата песен, защото друга не знаете. Не спирате да окупирате всички възможни управленски постове, но най-много ви съблазняват трайните, такива като с ЦИК. Те са многократно повече от онова, което чуваме. Имате си методите. С тях за 25 години прибрахте всички изработени от българите средства и сега сте милионери, но с лихвите ще плащате греховете.

110

ь

преди 10 години

"Нито са спирани фондове за България, нито в момента има спрени......"Е!......Много скоро ще ги бъдат спрени!

109

Jon

преди 10 години

Ако орежат финансирането от ЕС крадливите *** ще трябва да ги линчува народът.

fallback