Снимка: архив, Reuters
fallback

Групи от 20 - 30 българи и румънци живеят в по една къща в няколко района на Северна Ирландия, пише днес вестник "Белфаст телеграф".

Това е било съобщено на заседание на комисия към северноирландския парламент, която проучва расовото равенство в британската провинция.

Представителят на общинските служби Кен Фрейзър припомнил на комисията, че до 1 януари т.г. гражданите на България и Румъния не са имали достъп до трудовия пазар и мнозина от тях са се препитавали от бакшишите по автомивките или с просия. По думите му някои от източноевропейците имали по-голям достъп до социални фондове, отколкото други. Има къщи, в които се тъпчат по 20-30 български и румънски имигранти, казал Фрейзър, цитиран от белфасткото издание.

Според вестника депутатът от Демократичната юнионистка партия Джордж Робинсън изразил изумлението си как оцеляват тези хора в такива условия, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 10 години

До ДидоСамо *** като тебе може да не знае колко е висок стандарта на живот в Москва. Може само да мечтаеш да работиш там ! Но нали си *** европеец дори незнаеш колко мизерно живеят в Ирландия

17

Дидо

преди 10 години

ВНИМАНИЕ,ВНИМАНИЕ Току що пристигна важно съобщение от Новгород . В покрайнините на града се тъпчат в бараки по 20-30 души в стая стотици Българи прииждащи от всички точки на страната за да търсят по-добър живот и по-високо заплащане . Въпреки строгите мерки на властите да ограничат притока на хора,се оказа,че и в много други градове,като Нижний и Москва тълпите са просто неуправляеми. Инттересът от страна на Българските граждани продължава да расте.

16

КВО ЛИ НЕ ПРАВИ...

преди 10 години

...ПРОСТОТИЯТА И АЛЧНОСТТА .....??!!!СВИНЯТА ---ВИНАГИ СИ Е ***!!!

fallback