Снимка: архив, Reuters
fallback

След промените в Закона за Сметната палата е възможен "гръцки сценарий" за България. За това намеква депутатът от Европейската народна партия Ингеборг Гресле, предаде БНР.

Гресле, която е координатор на групата на ЕНП в Комисията по бюджетен контрол, обясни, че промените в закона са знак, че България снема доверието от себе си.

Oще по темата
„Сметната палата трябва да създава доверие във финансовата система на страната. След промените няма доверие. Така България сама отслабва. Законът за дейността на този орган трябва да гарантира неговата независимост и добро функциониране. Сега тези две функции са застрашени“, каза евродепутатът.

Сметната палата е важна, защото Европейският съюз прави много одити, подчерта Гресле. „Тоест разчитаме на онова, което е свършено от вашите одитори. Например основният проблем в Гърция, който породи кризата, беше, че дълги години финансовият министър сам произвеждаше цифрите и ги пращаше в Брюксел“, обясни тя.

Промените в текстовете предвиждат Сметната палата да стане колективен орган, а членовете й да бъдат избирани от парламента на партийно-квотен принцип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 10 години

Умния Българин величае православна Гърция, която протегна братска ръка и спаси половин България от гладен геноцид и мизерия по време на т.н. "демократичен преход". Само неблагодарните кьопеци лаят от злоба. Само *** с мътен поглед от ракията , гледа празната си паница и псува орисията на ум.

57

злобна

преди 10 години

Хвала вам, славни гръцки политически тарикати! Шапка ви свалям! Да издействаш по време на световна криза опрощаване на 200 милиарда евро дълг, да ти налее еврокомисията в икономиката ти още 150 милиарда евро, да си намалиш цената на руския газ с 15% със задна дата, да привлечеш китайска фирма да строи най-големият контейнерен терминал в Средиземноморието, да подпишеш договор с азерите за изграждане газопровод до Гърция и да станете основния газоразпределител на Балканите и т.н. Е, ТОВА Е ПОЛИТИКА!!

56

злобен

преди 10 години

ПРИ НАС ЗАЩО МРЗ НЕ ЗАВИСИ ОТ СТАЖА И СЕМЕЙНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА РАБОТНИКА? ОЧАКВАМ НЕЗАБАВНО ОТГОВОР ОТ ПОКОРНИТЕ СИНДИКАЛИСТИ НА КНСБ!

fallback