снимка: Ройтерс
fallback

Италианското правителство продава на търг голям брой скъпи служебни автомобили, включително марка "Ягуар" и "Мазерати" в сайта за онлайн търговия "иБей", за да покаже, че отговаря на обществения натиск за ограничаване на разходите и привилегиите на властта, предаде Ройтерс.

За продан са обявени общо 151 коли, включително 40 беемвета,което е малка част от автомобилния парк на ползваните от италиански държавни институции от около 60 000 превозни средства, които струват на държавата годишно над 1 милиард евро.

Продажбата едва ли ще намали съществено дълга на Италия, възлизащ на 2 трилиона евро, но е ефектен символичен ход на премиера Матео Ренци, отбелязва Ройтерс.

Общественият гняв срещу лукса, на който се радва политическият елит във време на икономически трудности, спечели на обявилото се срещу върхушката Движение "Пет звезди" една четвърт от гласовете още на първото му явяване на избори миналата година.

Ренци, който взе властта през февруари с вътрешнопартиен преврат, иска да промени обществените настроения с обещания за намаляване на данъците, с амбициозни реформи и по-малко показен стил.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

rai 3

преди 10 години

bg medii sa mafia.

9

georgi.ishkitiev

преди 10 години

Нашите депутати ще ги вземът, няма проблеми. И без това ги обвиняват, че карат само скъпи S-класи. Сега ще карат стари мазерати и ягуари

8

Анонимен

преди 10 години

В тоталитарно време депутатите в парламента ни е имало 5 автомобила, а сега всеки със служебен автомобил.

fallback