Снимка: архив, Reuters
fallback

Британското министерство на вътрешните работи готви планове за действие при евентуален наплив на румънски и български имигранти след падането на ограниченията на трудовия пазар след три седмици, пише вестник "Телеграф", като се позовава на постоянния секретар на министерството Марк Седуил.

Седуил каза пред депутати, че плановете се изготвят, ако има "изненади", когато британският трудов пазар се отвори за двете страни с население от общо 27 милиона.

Критици на политиката на британското правителство се опасяват, че това ще привлече във Великобритания още повече мигранти, които ще искат държавни помощи и достъп до националното здравеопазване.

Oще по темата

Според Седуил основа на плановете на вътрешното министерство са мерките, предприети за Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., когато бяха мобилизирани огромен брой служители от имиграционната система, за да проверяват паспорти и да не допускат опашки на пристанищата и летищата.

Седуил заяви пред парламентарната комисия по вътрешните работи в Камарата на общините: "Въвеждаме разпоредби в граничните сили, сходни със структурата, която изградихме за Олимпиадата, за да бъдем сигурни, че служителите ни са подготвени, ако има изненади".

Говорител на вътрешното министерство по-късно се опита да смекчи изявленията на Седуил. В декларация, която изглежда противоречи на думите на Седуил, говорителят каза: "Не очакваме нищо необичайно на границата, когато бъдат отменени ограниченията. Ще поддържаме нормално присъствие на граничната охрана по летищата и пристанищата".
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

spark

преди 10 години

Тия ги е метнала голяма проблема бе:):) до нас опряха сега:)Ние щели сме да им изпапаме паритеи социалните помощи.Ами мързеливеца все за своето ще мисли.Свикнали са за тях да работят Араби,Индийци,Пакистанци и всякякви источни народи.Те само да мърдат пръстите на гайдата.Ама нещо не се получава май и усещат че ще трябва да се редят и те на опашка за нещо.Не им харесва:):) Ами то някой нас пита ли ни какво ни харесва???Сами си решаваме проблемите няма държава ,няма съд това е те да му мислят!!!!

22

boza

преди 10 години

Ot kak svjat svetuva Britancite mrazjat Bulgarite . Dori da bjahme obrazcova durzhava izrjadna vuv vsjako otnoshenie pak stjaha da namerjat nesto i tova da ni igrajat kurvachki ste produlzhava , ama may trjabva da im otvurnem po sustijat nachin.

21

Анонимен

преди 10 години

Real madrid !Nemi sa simpatichni veche kato fudbolen otbor Livarpul i Manchestar ionaited ! Koqto Darjava ni uvajava kato narod i nie trqbva da gi uvajavame ! Primerno Ispancite , dori tehniq fudbol e po velik !

fallback