Снимка: БГНЕС, архив

Всички полети от два терминала на летището в английския град Манчестър бяха отменени след „мащабен срив на електрозахранването“, предадоха Пи Ей Мидия и ДПА. Това доведе до огромни опашки от хора и прекъсване на обработката на багажа.

В публикация в социалните мрежи летищната управа съобщи, че никакви самолети няма да излитат и кацат на първи и втори терминал „до второ нареждане“ след срива на мрежата в ранните часове на неделя.

Пътниците, които трябва да пътуват от тези терминали, са посъветвани да не идват на летището и да се свържат с авиокомпаниите за актуална информация, съобщава БТА.

Пътуващите от трети терминал получиха инструкции да пристигнат в упоменатото време на летището, освен ако не получат друга информация от авиокомпаниите, след като по-рано сутринта няколко излитащи полета закъсняха.

Имало е случаи, в които багажът на някои хора не е бил включен в полетите, отбелязаха още Пи Ей Мидия и ДПА.

Авиокомпания „Изиджет“, която извършва полети от първи терминал, съобщи, че са се образували "много дълги опашки" пред гишетата за проверка на сигурността, както е имало и смущения в обработката на багажа в багажното отделение, което означава, че пътниците са могли да се качат на полетите само с ръчен багаж.

"Въпреки че е извън нашия контрол, бихме искали да се извиним за всички неудобства, които са възникнали в резултат на това. Правим всичко възможно и работим в тясно сътрудничество с екипа на летището, за да намалим до минимум затрудненията", каза в изявление авиокомпанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase