Снимка: архив, Reuters
fallback

Съдът в Падуа в северната италианска област Венето произнесе безпрецедентна оправдателна присъда срещу обвинен в неплащане на данъци бизнесмен, съобщиха местни медии.

Бизнесменът на 70-годишна възраст от малкия град Монселиче в провинция Падуа дължи на агенцията по приходите 58030 евро, които е трябвало да внесе като данък върху общия доход, удържан от заплатите на персонала в неговото предприятие.

Прокуратурата образувала съдебно производство по обвинение в укриване на данъци и присвояване на дължимите за тях средства, което предвижда наказание 6 месеца лишаване от свобода и възстановяване на сумата.

В съда бизнесменът обяснил, че поради тежката икономическа криза е бил изправен пред избор - или да внесе данъка и да фалира, или да употреби средствата за изплащане на заплати, при което спасява и работните места.

Съдът уважил мотивите му и постановил неговото оправдаване поради липса на умисъл и психологически предпоставки за престъпен състав, тъй като той не е присвоил дължимата за данъци сума.

След това безпрецедентно решение съдебното досие на бизнесмена остава неопетнено, но неговият проблем не получава същия благоприятен изход. Сега той ще трябва да изплати на вноски данъците с увеличение от 30 процента, плюс лихвите и разноските на агенцията по вземанията, като общата сума ще бъде почти два пъти по-голяма от първоначалното задължение, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

,,,

преди 10 години

и ако не си разбрал ще плати 100 000 евро,политиците в италия хич не са умни и кадърни както си мислиш

2

,,,

преди 10 години

все в България е зле,ела да видиш тука в Италия как е стига си плакал

1

vesko02

преди 10 години

Това защо ни го съобщавате?Да направим паралел какви умни хора има в Италия на власт и какви са тези у нас.Колко години ще им трябват на *** у нас че хора и фирми спряха да плащат защото не могат.

fallback