Снимка: архив, Reuters
fallback

Операция "Гота" на областната дирекция "Антимафия" в Бари, център на южната италианска област Пулия, завърши с разбиването на банда наркотрафиканти, съобщиха местни медии.

Франческо Синези на 28 години, Марко Ломбарди на 37 години и 42-годишната българка Светла Славчова Георгиева са въдворени в затвора. Други двама, Франческо Де Тино на 62 години и 31-годишният Марко Бриджидо, са поставени под домашен арест, като продължава издирването на главатаря на бандата Антонело Франкавила.

Срещу шестимата са формулирани обвинения в международен трафик на наркотици и незаконно притежаване на взривни вещества с прилагане на мафиотски методи, което е утежняващо вината обстоятелство.

Бандата е била с щаб в град Фоджа, който е административен център на едноименната провинция в областта Пулия, а нейният оперативен център е действал в Монтесилвано, в провинция Пескара на съседната област Абруцо, където е пристигала дрогата от Мароко през Испания. Върху товара е била изписвана думата
"Фран", съкращение на презимето на боса Франкавила.

Операцията започнала през декември миналата година с арестуването на една жена във Фоджа, която е била заловена с близо 12 килограма кокаин, марихуана и хашиш и с около 2 килограма експлозив с индустриално предназначение. Тя признала, че съхранява "материалите" по поръчка на престъпната групировка срещу възнаграждение от 500 евро месечно.

Според антимафиотите бандата е успяла да вкара наркотици за около половин милион евро. Франческо Де Тино и Светла Георгиева са "гостували" през април на мароканските трафиканти, които по същото време получили капаро от 135 хиляди евро като гаранция за сделката.

В информациите не се уточнява как и по какви мотиви българката е влязла в бандата, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Манго

преди 10 години

Ние сме на всеки километър

fallback