Снимка: архив, Reuters
fallback

Тир започнал да се движи зигзагообразно по улиците на Тревизо в северната италианска област Венето, след което се блъснал в оградата на къща.

Пристигналият на местопроизшествието патрул на пътната полиция намерил невредим, но "мъртвопиян" водача на камиона, който се оказал 38-годишен български гражданин.

Алкохолният тест показал шокиращи резултати. Съдържанието на алкохол било над 3 грама на литър кръв при допустима норма от 0,5 грама, съобщи БТА, като се позова на местни медии.

Според експерти това е рекорд в практиката на италианската пътна полиция.

Катастрофата е станала около 10 часа сутринта и по чудо не са пострадали други участници в движението, както и самият водач на тира. Срещу него е образувано наказателно производство, а камионът е спрян от движение.

Само преди четири дни за "рекордьор" с 3 грама алкохол на литър кръв бе обявен 40-годишен румънски гражданин, по професия също шофьор на камион. С личния си лек автомобил "Волво С60" с българска регистрация той навлезе в насрещното платно на шосето край Ливорно и се удари челно във "Форд Фокус", предизвиквайки смъртта на двама и тежки наранявания на други четирима души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 10 години

BRAVO

9

до 8

преди 10 години

Авторитетът ни като държава скапват на първо четене простите бачкатори- не знаят език, нямат ценностна система, прости са. На всяко летище ще познаеш гнусната българска ***. Тираджиите, разбира се, спадат към тях. Лично аз, като интелигентен човек, се срамувам да кажа, че съм българин, защото в Европа знаят. Българин, това е човек, който емигрира, за да е ***, общак и ***. Разбира се, на интелигентните българи всички гледат с добро око.

8

аз съм българче

преди 10 години

"Според експерти това е рекорд в практиката на италианската пътна полиция."Ние преди години заловихме шофьор с 8,15 промила в кръвта, по нашите стандарти тираджията е леко пиян, да не казвам приятно замаян.

fallback