Снимка: архив, Reuters
fallback

Дяснопопулисткият британски таблоид "Дейли експрес" призова читателите си да се включат в "кръстоносен поход" за затваряне на трудовия пазар на Обединеното кралство за българите и румънците. Изданието откри онлайн подписка до премиера Дейвид Камерън и правителството, към която по данни на вестника само за една нощ са се присъединили над 10 000 души.

В материал, озаглавен "Нека този път да оставим шлюзовете затворени: кажете "Не" на ЕС" таблоидът обосновава кампанията си срещу "28 милиона румънци и българи, които ще получат пълен достъп до британския трудов пазар" след 1 януари 2014 г.

Oще по темата

В пространна статия, гарнирана с големи снимки на бедно облечени хора, "Дейли експрес" подчертава, че България и Румъния са двете най-бедни държави в ЕС и гражданите им ще бъдат изкушени да се възползват от предимствата да потърсят реализация във Великобритания.

Визирайки ромите, публикацията обръща специално внимание на това, че в двете страни има многобройни представители на т.нар. "социално изключени групи", които биха могли да проявят склонност към извършване на престъпления, да имат антисоциално поведение и да натоварят социалната система на Обединеното
кралство.

"Дейли експрес" настоява премиерът Дейвид Камерън да "каже направо своето "Не" на Брюксел" и защитавайки британските интереси, да удължи ограниченията за българите и румънците на британския пазар на труда.

"Ако Брюксел не приеме това и даде Великобритания на съд, за да я задължи да приложи правилата за свободно движение, няма ли това да бъде нова отлична причина да се оттеглим от ЕС?", се пита в публикацията.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

kz

преди 10 години

ostrova mai 6te potyne dosta po-rano ot o4akvanoto...

58

Анонимен

преди 10 години

ve4e krastonoscite ne sa sre6to islqma,a sre6to tipite bulgari ha ha ha

57

Fuck Off

преди 10 години

*** Off на Дейли секс индъстри оф лузерс! Жълтаци от всякъде! Защо хората в Бг вярват на измислени жълти вестници от Кралството на Острова? А вие от Неска биги,четете НОРМАЛНА литература БЕ ***! Обединеното Кралство има много мнения и много информатори! Вие все ЛА*НАТА да разбърквате искате!!!!!

fallback