Снимка: Булфото
fallback

Ако България има някакви по-особени нужди покрай притока на сирийски бежанци, Европейската комисия е готова да ги научи и да съдейства, както е правила досега в безброй случаи. Това заяви на пресконференция Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

България трябва да определи приоритетите и нуждите си, а след това да поиска помощ от ЕК, добави той. Повече от готови сме да окажем помощ - така направихме в предните години с Гърция, Италия и Малта, заяви говорителят. По неговите думи съществуват множество възможности за осигуряването на подкрепа - от фондове за спешни разходи, за подкрепа при случаите на предоставяне на убежище, - с които натискът може да бъде преодолян.

Говорителят отбеляза, че мисия на ЕК е на посещение тази седмица в България и околните държави, за да оцени по-добре проблемите и да предложи възможни решения. Очаква се резултатите от наблюденията на работната група и предложенията да бъдат представени идния вторник на заседанието на Съвета на ЕС по вътрешни работи в Люксембург, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Аспарух

преди 10 години

дайте ги ,на европейците , ние изнемогваме , а ако имаме те са за нас ,пратети ги в катар , дубай , да си живеят добре , тук рана няма , а да незабравя натварете и нашите , да се изчисти БЪЛГАРИЯ от ***

12

Чингиз хан

преди 10 години

Ние не искаме материална помощ от ЕС ние искаме да си прибере сирийците,нашите *** ни стигат.Богати сте,по територия сте големи,знаете ,как да ги интегрирате,проберете си ги.

11

буд кало ром

преди 10 години

Много сигаани станахме в ***, бееййй!

fallback