Силвио Берлускони. Снимка: Reuters
fallback

Силвио Берлускони се оказа в центъра на нов скандал. По италианска телевизия беше пуснат негов личен телефонен разговор, в който той твърди, че президентът Джорджо Наполитано бил повлиял на съда по едно от делата срещу бившия премиер. Това предизвика гневна реакция от страна на държавния глава, съобщи Ройтерс.

В телефонния разговор, излъчен от частната телевизия "Ла 7", Берлускони казва, че бил уведомен, че Наполитано упражнил влияние върху Висшия касационен съд по дело, свързано с медийната империя на бившия премиер. Берлускони чул, че Наполитано се обадил в съда, за да разбере какво е решението, преди то да бъде обявено, а после казал на съда отново да заседава и това според бившия премиер довело до по-неблагоприятна присъда за него.

Наполитано реагира с гневно изявление и каза, че това, което Берлускони твърди, че е чул, е "просто поредната груба, клеветническа измислица, плод на бълнуване, по адрес на държавния глава".

Адвокатът на Берлускони Николо Гедини заяви, че решението за пускане на разговора по телевизията е "нарушение на конституционните принципи на Италия".
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback