Жозе Барозу. Снимка: архив, Reuters
fallback

На България и Румъния трябва да бъде предоставен шанс за присъединяване към Шенгенското пространство, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу в интервю за румънска телевизия.

Барозу е на мнение, че двете страни покриват всички критерии и заслужават присъединяване към Шенген.

Председателят на Европейската комисия се обяви против съществуващите в редица държави на Съюза ограничения върху трудовите имигранти от България и Румъния и призова да се спре възприемането им като европейски граждани от второ качество.

Критиката на Барозу е насочена най-вече към Великобритания, посочва БНТ.

Островната държава е разкъсана от опасения, че в началото на 2014 година, когато падат ограниченията за чуждестранни работници в страната, вълна емигранти от България и Румъния ще заемат всички работни места и ще окупират трудовия пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

123

преди 10 години

3-то сме.

49

2

преди 10 години

само че ви кажем че ше се изправим в близките години трудното го минахме асъм в германя и требва да ви кажа че по хубаво постове на работа има много българи и румънци само че нема кои да напише статия за тия хора.Много по напреде сме и от турци и гърци. А сами знаете през какъв коптор минахме.

48

az

преди 10 години

do anonimen nomer 40.HORATA NA ZAPAT VZIMAT PARI ZA TOVA DARPAT ZAEM MOGAT DA SI GO ISPLATIAT NO V BG NE E TAKA .MISLI MALKO PREDI DA PI6E6

fallback