Ангела Меркел. Снимка: БТА
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди Великобритания да не излиза от Европейския съюз, предадоха Ройтерс и ДПА.

Тя призова британския премиер Дейвид Камерън да работи заедно с нея, за да не допуснат преговорите за бюджета на ЕС през периода 2014-2020 г. да изпаднат в задънена улица.

Oще по темата

Меркел и Камерън се срещнаха снощи на работна вечеря в Лондон в опит да изгладят разногласията си за следващата бюджетна рамка на Европейския съюз на обща стойност около един трилион евро. Британският премиер определи по-рано плановете за увеличаване на бюджета на ЕС като абсурдни, пише БТА. Той заплаши да наложи вето на всяко споразумение, което не е в интерес на неговата страна, и даде да се разбере, че ще настоява за замразяване на бюджета в реална стойност.

Меркел, която по принцип се обявява за увеличаване на бюджета, отказа да уточни дали ще се съобрази с британските искания. В същото време тя отбеляза, че като нетни вносители в бюджета на ЕС Германия и Великобритания имат много общи интереси.

По-рано вчера Меркел подчерта пред Европейския парламент в Брюксел, че Великобритания е необходима част от Европейския съюз, но и че самата тя ще загуби, ако го напусне.

Британският премиер е подложен на силен натиск в страната да не приема увеличаване на бюджета на ЕС. Според проучване на общественото мнение от октомври 49 процента от британците се обявяват против членството в Европейския съюз, а едва 28 процента са на обратното мнение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен Смешно е колко точно ти е заблудено изказването ... Дори да се намират там някакви затънтени факти от историята ,когато Западът ни е помагал това е било поради ИНТЕРЕСИ ,колкото до Англия тя е ЗА българското Съединение не от братски чувства ,а именно ,защото Русия е против,ако Русия беше за ,Англия щеше да е против. Проста борба за влияние ....

63

Анонимен

преди 11 години

Анхела Меркел се обърна с мили думи към нейния британски колега. А всъщност искаше да каже: "внимавайте какво правите, че ще ви напляскам!"

62

Анонимен

преди 11 години

Брей, колко подготвени политкомисари, бе! Я сега ни информирайте кой защити единтвеното успешно българско съединение , май Англия , а! А американският президент Уилсон също щеше да направи нещо за България във Версай, ако не беше войнишкото въстание (организирано интересно от кого?). Май не само на македонците са им промити мозъците...седнете и почетете нещо , дакато руснаците още ви дават.

fallback