Снимка: Guetty Images

ЕК реши да помогне на пушачите да се откажат от вредния си навик с нова кампания "Експушачите са неудържими", съобщи БНТ.

В инициативата са се включили повече от 255 хиляви души. Кампанията залага на различни онлайн платформи, в които интернет инструкторът  обяснява за вредата от тютюнопушенето и дава съвети как да се откаже човек от цигарите. Услугата е напълно безплатна, а инструктурите говорят на 23 езика, като един от тях е българския.

"Гузната съвест" за сънародниците ни обяснява, че една от най-силните мотивации, е спестяването на 5 лв на ден. Също така, спирането на вредния навик, води до по-голямо спокойствие, най-вече заради здравето. Според инструктора, е важно човек да осъзнае, че това е всъщност механичен навик.

Първите предупреждаващи надписи върху цигарените кутии се появяват в хитлеристка Германия, заради убеждението на фюрера, че цигарите ще отслабят физически армията му. За разлика от нелицеприятните здравословни послания, кампанията на ЕК залага на изкушаващите аспекти от живота на непушачите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase