Барозу и Ромпой. Снимка: БТА
fallback

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой иска страните членки на ЕС да проведат реформи в пенсионните си системи.

Според него пенсионната възраст трябва да се обвърже със средната продължителност на живота, предаде "Велт ам зонтаг".

„Можем да препоръчаме на Съюза като цяло, например да обвърже пенсионирането и средната продължителност на живота”, заяви Ромпой. „Можем да ангажираме всички 27 държави-членки да реформират пенсионните си системи в рамките на определен срок и по начин, който отговаря на фиксирана цел”, добави той, предаде агенция Фокус.

Ромпой добави, че е важно не само да се правят препоръки, а да не се оставя всяка страна да прави, каквото си иска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

146

Еми

преди 11 години

Пенсиониранито да е на трудов стаж - 35 години за жените и 40 години за мъжете. С това купона приключва, който иска, може и е кадърен да работи - да работи. Това е.

145

Анонимен

преди 11 години

Европа става континент на пенсионери , но...пенсионери-ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ !!!!! Те никога няма да се съгласят с отнемане на ПРИВИЛЕГИЯТА-пенсия! И правителствата са пенсионерски! Защо ли?!?!?! Момчета,тия ще ни съсипят от бачкане,а в същото ТЕ са на Ибиса и канарските о-ви...хаха..кофти,а?!?!? Те са по круизите и заведенията в цяла Европа...А ние ''трябва" да имаме работа,ОСИГУРОВКИ,застраховки,да отглеждаме нашите деца,нали?!?!? Всички ние трябва да работим за тази *** ли? Аз не искам..и сина ми!

144

четете №48

преди 11 години

Според мен, у нас това е държавна политика още преди членството в ЕС. А Ромпой плагиатства!

fallback