Снимка: Ройтерс
fallback

Гръцките лидери се споразумяха за реформите, необходими за отпускането на втория спасителен пакет за страната.

"Да, сделка има", обяви гръцки правителствен представител, цитиран от CNBC.

Гръцкото правителство потвърди, че е постигната сделка между коалиционните лидери за нови мерки за бюджетни икономии, поставени като предварително условие за отпускането на втория пакет.

Все още не е потвърдено дали един от по-малките коалиционни партньори в правителството на Лукас Пападимос - партията Лаос, се е съгласила на споразумението.

"Две основни политически партии са подкрепили споразумението, все още не знаем дали Георгиус Карацаферис (лидерът на Лаос) също ще се съгласи", посочва правителственият говорител Пандалис Капсис, цитиран от Guardian.

Президентът на Европейската централна банка Марио Драги потвърди, че гръцкото правителство е постигнало сделка за отстраняването на последните пречки пред отпускането на новия спасителен пакет за страната.

Драги заяви, че Пападимос му се е обадил по телефона и го е информирал, че споразумение между основните гръцки политически партии е постигнато.

Очаква се сделката за реформите в Гърция ще бъде обсъдена от финансовите министри на еврозоната по-късно тази вечер.

След това се очаква окончателното решение за отпускането на средства по втория спасителен пакет за Гърция. Той е в размер на 130 млрд. евро.

Всичко за кризата с дълговете на Гърция може да проследите в специалната рубрика на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

dedenze

преди 12 години

Евалла на византийците !dedenze.blog.bg/politika/2012/02/16/orevahme-gyrciia-a-zashto.902987

102

Анонимен

преди 12 години

taka bednite shte plashtat na bogatite 50 god garcite jiviaxa sega balgaria i dr.strani shte gi spasiavat i mizerstvat.nali za tva ni priexa za kvo drygo. v es i nato sega plashtaite tam vi nabytaxa izmenicite predatelite na balgaria ,q vijte xygo chaves kitai kyba kapitalizma vodi do edno mizeria i eksploatacia na narodite .

101

студент?

преди 12 години

За човека с въпрос какво получихме от ЕС - Аз уча магистър в страна членка на ЕС за 400? на семестър. За справка колегите от русия плащат около 10 000? (десет хиляди евро) на семестър.Ето това получих аз.пс1. Ако чакаш да ти почукат на вратата с пликче с 3000? (примерно ) ще трябва да те разочаровам. пс2. Не чакай друг да те оправя или помогне. Помогни си сам , намери начин да се възползваш от членството ни в съюза на богатите ;)

fallback