Снимка: Reuters
fallback

Решението на международната рейтингова агенция Standard and Poor's да понижи рейтингите на девет страни от еврозоната подчертава факта, че Европа трябва да измине дълъг път, за да си върне доверието на инвеститорите, заяви днес германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Асошиейтед прес.

Oще по темата

Меркел настоя европейските страни да приемат "възможно най-скоро" планирания договор за засилване на бюджетната дисциплина, подчертавайки, че държавите от еврозоната трябва да действат бързо и за въвеждането на постоянния спасителен инструмент - Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ).

Рейтингът на Германия остана на максимално високото равнище "ААА", но Standard and Poor's  отне максималния рейтинг на Франция, която е другият основен играч в управлението на дейността на ЕСМ.

Решението на агенцията "няма да унищожи" дейността на временния стабилизационен механизъм на еврозоната - Европейския фонд за финансова стабилност, отбеляза Меркел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Маймун

преди 12 години

Надига се ,но засега го прецакаха.Да видим какъв ще е следващият ход.

27

исо

преди 12 години

Четвъртият Райх се навдига уважаеми дами и господа,да видим дали ще успеят този път

26

Анонимен

преди 12 години

На голям митинг в Будапеща унгарците пойскаха излизана на УнгАРИЯ от ЕС (еврейския съюз) ,унгарски депутати подпалиха сините флагове с жълтите перолъчки на ЕС, защо не писнахте материал за това бе ДНЕС.БГ сигурно защото го няма кой да плати ,както плащаха от американското и изрелското посолство да пуската все на първа страница за режисираните протести на седеругите хазарчета в Русия и да казвате ,че 20 хиляди е (100 хиляди) ,смешници !!!

fallback