Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Холандия ще работи срещу решение за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона, съобщи вестник DutchNews, като се позова на изказване на министъра на имиграцията Херд Леерс.

През следващата седмица се очаква Европейската комисия да обсъди приемането на двете страни в Шенген и Холандия ще използва правото си на вето, ако стане ясно, че тенденцията е България и Румъния да бъдат приети.

Леерс изтъкнал, че е загрижен конкретно от недостатъчните усилия на двете страни в борбата с корупцията, което според DutchNews било потвърдено в доклад на ЕС по-рано това лято.

Финландия също подкрепя позицията на Холандия, посочва агенция ANP.

Oще по темата

В началото на месеца Германия заяви, че няма намерение да подкрепи присъединяването на България и Румъния към шенгенското пространство.

Първоначално в германски медии се появи информацията, че Берлин е готов да подкрепи частично влизане на София и Букурещ в Шенген на два етапа – първоначално да бъде отменен контролът на въздушните и морските граници, а по-късно и на сухопътните граници.

"София и Букурещ в момента още не са готови да се присъединят към Шенгенското споразумение", заяви тогава вътрешният министър на Германия Ханс-Петер Фридрих.

"Не сме ентусиазирани и вземайки под внимание докладите, които имат по-скоро негативен характер, както и преди се съмняваме в целесъобразността на тази стъпка", отбеляза говорителят на германското МВР Йенс Тешке.

Преди седмица вътрешният министър Цветан Цветанов заяви по повод очакванията от предстоящия на 22 септември Съвет на министрите на вътрешните работи на ЕС, че е обнадежден за решение, което да удовлетворява България, Румъния и страните от ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

J.C.

преди 12 години

za sajalenia holandtzite sa pravi,to nie bulgarite sme tolkova nazad vav vremeto...a pak i nishto ne opraviame,ylitzite i vsi4ko navan e tolkova mrasno vse edno 4e cme v kofa palna s boklyk...tajno ama niama da se opravim skoro za sajalenie

114

Nerd

преди 12 години

Не знам за холандците, немците и всички други, но според мен България още има проблеми с границите. И това е защото сегашното управление не прави НИЩО. Все пак, не знам дали помните, но преди по-малко от година болни от шап животни с големината на мини-ван преминаваха през границата без никакъв проблем. Както каза тогава един наш политик, причината поради която не са преминавали и слонове оттам е че слоновете просто не виреят в България.

113

Nadia

преди 12 години

kak da ostana s zaplata 280 lv 4isto na mesej,med.sestra v otdeleniq,ot guza mi pot te4e ot rabota i kato ida pla6tam smetki mi te4e pot ot 4eloto,dokato sofianji ne si otvorqt o4ite i surjata za mizeriata v provinziatq,nqma da q bude tazi da si stoim v bg

fallback