Снимка: Reuters
fallback

Гърция е най-неблагонадеждният кредитополучател в света по критериите на агенция Standard & Poor's, която за пореден път намали кредитния рейтинг на Атина.

Той беше занижен близо до банкрут в понеделник, което прати лихвите по 10-годишните облигации на страната до нов връх от влизането в еврозоната и събуди опасенията за дълговата криза в еврозоната, коментира Financial Timeвs.

Standard & Poor's занижи дългосрочният рейтинг за Гърция с три нива до ССС – признак, че агенцията смята, че ще бъде принудена да свали рейтинга на Атина до банкрут, или D, докато се очаква частните кредитори да бъдат въвлечени в следващото спасяване на страната.

Oще по темата

В момента Гърция е държавата с най-лош кредитен рейтинг в света, минавайки зад Еквадор, Ямайка, Пакистан и Гранада.

Гръцкото правителство обяви, че решението на агенцията игнорира неговите усилия да осигури финансиране.
Кабинетът в Атина се опитва да прокара ново свиване на бюджетните разходи, за да отговори на условията по отпуснатия от ЕС и МВФ заем от 110 млрд. евро.

Междувременно гръцките синдикати планират обща стачка в сряда. От седмици продължават и протестите в страната, а опозиционните партии отказват да подкрепят усилията на правителството за свиване на разходите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

220

ДО 141

преди 13 години

Приятелю, ама виждам, че ти определено наистина нищо не си проверил. Ето ти линк за сегашните лихви за Емпорики банк в Гърция ank.gr/cbgen/gr/tools/loan_tool.jsp -после ми пиши и ми говори, аман от разбирачи. Който иска нека провери, къде ги видя тези 20% на годишна основа???

219

ВАПЦАхмея!

преди 13 години

"Живот ли бе да го опишеш?Живот ли бе да го разровиш?Разровиш ли го ще миришеи ще горчи като отрова". Като... кофите за ***, дето ровим като *** и търсим нещо за прехрана!

218

чавдар

преди 13 години

...........Голяма част от Българите са изключително прости, въпреки, че жените им са хубави и достъпни.....Работех в Гърция 5 години и останах много доволен от заплащането, средно 1500 евро на месец, но за Гърците от славяните само Сърбите са достоен народ, а ние Българите за тях сме робска рая, стадо овце, дупедаващи, прости, Хай-Хитлер както ми викаше работодателя в Атина.... Въпреки че спечелих хубави пари като заварчик и си направих собствено Такси в София, това вярват за нашата нация.

fallback