220

ДО 141

преди 13 години

Приятелю, ама виждам, че ти определено наистина нищо не си проверил. Ето ти линк за сегашните лихви за Емпорики банк в Гърция ank.gr/cbgen/gr/tools/loan_tool.jsp -после ми пиши и ми говори, аман от разбирачи. Който иска нека провери, къде ги видя тези 20% на годишна основа???

219

ВАПЦАхмея!

преди 13 години

"Живот ли бе да го опишеш?Живот ли бе да го разровиш?Разровиш ли го ще миришеи ще горчи като отрова". Като... кофите за ***, дето ровим като *** и търсим нещо за прехрана!

218

чавдар

преди 13 години

...........Голяма част от Българите са изключително прости, въпреки, че жените им са хубави и достъпни.....Работех в Гърция 5 години и останах много доволен от заплащането, средно 1500 евро на месец, но за Гърците от славяните само Сърбите са достоен народ, а ние Българите за тях сме робска рая, стадо овце, дупедаващи, прости, Хай-Хитлер както ми викаше работодателя в Атина.... Въпреки че спечелих хубави пари като заварчик и си направих собствено Такси в София, това вярват за нашата нация.

217

Явор

преди 13 години

Като няма прокопсия, Плюл съм в тази орисия!

216

Грък - диагноза!

преди 13 години

Кога ли тази измислена държава Лайнада ще е изхвърлят от ЕС! То само със сиртаки и чупене на чинии не става! И сега понеже се *** пред целия свят, започнаха да критикуват българите, че били *** и послушни! Е, хубаво де, какви сме ние най-добре си знаем, но гърчуляците по-добре да си гледат собствената ***, вместо да се занимават с нас, щото от юг вече мирише и то доста неприятно! Гадни, злобни и мръсни гърци пак намериха злоба да плюят по българите! Адиос, Лайнада! Цял свят ви се присмива

215

ADONIS

преди 13 години

Тяхната простотия не спира до тук. Техните управляващи им набиват в главите, че трябва в името на собственото им бъдеще и бъдещето на държавата им да работят за 100-200-300 евро, което ги правило конкурентно способни на световния пазар на труда и привличало неимоверни инвестиции в страната. Колкото и невероятно да е това не предизвиква никакви реакции у населението освен, търпеливото полагане на робски труд и изпиване на неимоверни количества алкохол затъмняващи мисленето. Направо уникално е, какво щастие изпитват българите ако получават заплата от 300 евро. Тогава те смятат себе си за богати и се издигат в очите на околните, като си купят някоя нова маркова дрешка или друг аксесоар.

214

ADONIS

преди 13 години

В редките случаи когато излязат на протест, то той не продължава повече от няколко часа преминаващи в празно блеене, а ако се случи и да го отразят някакви медии, то всички изпадат във възторг и смятат, че са постигнали голям успех. Не само това, но и ако самите те са забелязали че са снимани от медиите, бързат да се изфукат пред приятели и познати, да ги гледат довечера в новините, и сами бързат да се приберат за да се насладят на собственото си медиино величие и потресающи протестни действия, явно според тях в това се състои същността на протеста.

213

ADONIS

преди 13 години

, че не притежават умствените способности да променят нещо в собственото си бъдеще, че какво остава за бъдещето на цялата им красива, но изкорубена и ограбена държава.Нашите връстници там, са се отдали на кючеци, маанета, пиене, ***, наркотици и побоища. Тези които не споделят подобни възгледи за смисъла на живота, емигрират постоянно. Рядко можеш да срещенеш някой с който да говориш за нещо по-различно от новия му телефон, блузка, как е минал вчерашния купон и колко пиене се изпило. Българите приемат учението като време отдадено на купони и разврат, което се толерира от техните управници, много от които сами се ползват от сексуслугите предлагани в така нареченият студентски град.

212

ADONIS

преди 13 години

Гръцки младежи издигнаха на площад Синтагма в Атина плакат на който пишеше Тихо да не събудим българите Голяма част от тях са изключително прости, въпреки, че жените им са хубави и достъпни. Те всички са недоволни от живота които водят, но въпреки това не протестират, едно защото не могат ясно да си определят исканията, друго защото ги мързи, трето защото са свикнали винаги някой да им каже какво да правят, четвърто защото не вярват в самите себе си, а може би и осъзнават подсъзнателно,

211

ves666

преди 13 години

bravo na garcite samo taka da ne vi puka ,ryshete palete chypete trepete bogatashkata pasmina oligarsikoiatro vi ograbi do kokal i dokara do mizeria.

210

Анонимен

преди 13 години

Истината е някъде по средата икономика не се оправя със все по нови и нови заеми нали и те трябва да се връщат

209

абе както и да е

преди 13 години

по-добре са от българите ! Гърци не идват да копаят царевица тук , а българи ходят там !

208

vitalius

преди 13 години

До 209Е да ама не само приходите са важни а също и разходите.Ако БВП-то им е 350 милиарда, а бюджетния дефицит 13,7% от БВП, това значи че правителството харчи около 48 милиарда повешче отколкото събира. Само това е повече от тези 40 милиард от туризъм.

207

Уранос

преди 13 години

Ами има кой да им го плаща-ще им бият още една финансова инжекция с която ще закрепят положението до 2014 и след това същото ще се повтори отново и отново...и така гърците ще живеят охолно на гърба на ЕС, а ние ще си тънем в мизерия

206

Iwan

преди 13 години

трудно ще стане, като се има в пред вид, че само приходите има от туризъм достигат 40 млрд. а заетите в сектора са има няма 700 хил. :)

205

vitalius

преди 13 години

Ние няма да стигнем сегашния им стандарт. Те ще паднат до нашия.

204

Iwan

преди 13 години

vitaliusта да си дойдем на думата и с дефицит и без дефицит 6 млн гърци в трудоспособна възраст произвеждат 350 млрд. БВП, а са сметни колко БВП трябва да произведем ние 4 млн. трудоспособни българи за да се доближим до стандарта на Гърците

203

vitalius

преди 13 години

Дори и да увеличат събираемостта, това няма да реши бюджетния дефицит, защото като съберът повече пари те ще изхарчат повече. За да не си в дефицит просто не трябва да харчиш повече отколкото изкарваш. Обаче избори се печелят като обещаваш на хората че ще ги обсипяваш с пари които не са изкарали, така че като съберът повече ще похарчат повече. Винаги става така.

202

Iwan

преди 13 години

Одеве ти дадах примера с диференцираната ставка на ДДС по островите, ама ти почна да ме убеждаваш, че тя се плаща от крайния потребител, и по принцип е така, но именно тази намалена ставка създава спънка за по-добрата събираемост, нешо като нашата намалена за туризма, която вместо Дянков да я премахне в условията на криза, той и разшири обхвата за всички хотелиерски услуги, или популисткото намаляване на осигуровките през октомври 2009 г. и митичните 180 млн. повече от акцизи :)

201

IMF(МВФ)

преди 13 години

Наш голям проблем е, че въпреки всички усилия от наша страна, не успяхме да принудим гърците да вегетират като вулгари!