Снимка: Булфото
fallback

„Искам да можем да се концентрираме върху приоритетите на Европейския съюз по време на унгарското председателство, а не върху решения и действия на унгарския парламент, които се разминават с базисни принципи на демокрацията”.

Това заяви българският евродепутат Кристиан Вигенин от трибуната на Европарламента. 

Изказването му визира скандала около новия закон в Унгария, който задължава всички медии, включително блоговете и читателските форуми, да се регистрират, за да могат да работят. 

Вигенин открито посъветва унгарския премиер Виктор Орбан:

Oще по темата

„Г-н Премиер, освободете се от тази сянка, която падна върху вашето председателство, за да можем да отчетем в края на това председателство, че вие сте изпълнили вашите приоритети”.

Българският евродепутат изказа несъгласието си с мнение, изразено по-рано от лидера на Групата на Зелените Даниел Кон-Бендит: 

„Не мисля, че г-н Орбан може да бъде сравняван с г-н Чавес. Най-малкото има други премиери в Европа, които могат да се състезават с него далеч по-успешно”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Mery

преди 13 години

Този правоверен социалист не само ни харчи парите за няма какво, но миналата година си купи и апартамент в Брюксел. Преди няколко месеца бяха публикувани придобивките на евродепутатите, та той си е придобил апартамент. Може и частно да е работил,знае ли човек...А за съвета му към Орбан: медиите в Унгария много преди нас плюеха по всеки кабинет независимо от партийната му принадлежност.На премиера му писна и набързо приеха закона за регистрация на медиите, който задължава всички медии, включително блоговете и читателските форуми, да се регистрират, за да могат да работят - да се знае зад коя медия и форум кой стои. Заканата на Вигенин,че ЕП няма да се помири с този закон на Унгария? и съответно тя ще си отнесе последствията, е смешна мисля,че В.Орбан е унгарец, а не българин, още повече пък не е Б.Борисов

53

Успех, Криско

преди 13 години

Криско, да не се главозамаеш и да ни започнеш и ти като Миглена Кунева с: "Вие, българите, а аз Европейката". Където сте вие, гордите синове и дъщери на бившите комунистически любимци, винаги има далаверка, внимавай да не бръкнеш на някое другарче само в паничката...Нали девиза ви в БСП-то е "Когато печеля, губи цял народ"(да *** ***, важното е да крада така, както мама и като тате как не са крали)Другия девиз е "Щом тез с по 150 лв карат месеца, могат и с 140, другите 10 са за БСП"

52

Митко

преди 13 години

А Азер Меликов защо не дава съвети?

fallback