Снимка: БГНЕС
fallback

Френският министър по европейските въпроси Лоран Вокие отново потвърди позицията на Париж, че Букурещ и София не са готови за Шенгенската зона, предаде АФП.

"Ние няма да участваме в разправии, които биха довели до отслабване на нашите граници и на капацитета на Европа да управлява и контролира миграционните потоци", посочи новият министър по време на дебати в Националното събрание, посветени на Европа.

"Франция го казва ясно: разбира се, че Румъния и България не са пред затворена врата, но трябва да бъдат спазени прости критерии", уточни той, потвърждавайки позицията на своя предшественик Пиер Льолуш.

"Първият прост критерий е, че трябва да бъдем сигурни за нашите граници", продължи Вокие, обяснявайки, че Румъния не признава граници с Молдова, а от там преминават потоци.

"А ние признаваме една граница с Молдова и точно в това е проблемът, който представлява препятствие за Румъния и България да влязат в Шенгенското пространство. Ако ние им поверим нашите граници, легитимно е да имаме всички гаранции, че тези граници ще бъдат добре пазени с митничари, способни да прилагат всичката бдителност, която ние сме в правото си да очакваме. Днес това не е факт... В момента работата не е задоволителна ", добави той, цитирайки проблемите с корупцията в двете държави.

През миналия месец Льолуш посочи, че европейското решение за присъединяването на Румъния и България към Шенгенската зона не трябва да бъде взето преди лятото на 2011 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

136

shopski reuters

преди 13 години

Нямаме политици. Членството в ЕС трябваше да бъде или всичко или нищо. Сега и ние плащаме за Гърция и Ирландия, Испания и Исландия. Но не получаваме нищо в замяна. Набиха ни френски и всякакви стоки, но не ни позволиха да печелим, че ги купуваме от труда им. Унищожихме си икономиката сами и пожелание. БРАВО! на ви ЕС, на ви НАТО, на ви СТО и СБ.

135

7

преди 13 години

Дълга на Сарко е 185 милиарда,като дойде на властбзавари дълг35 милиарда и с кризата се увеличи.Що му са български ***,да ги храни,той си гледа франсетата.

134

Анонимен

преди 13 години

духайте супата мизерни европейци такива , направо го обръснахте ...ха ха ха ха )

fallback