Снимка: БГНЕС
fallback

Мнозинството от инвеститорите по света приемат като все по-вероятен сценарий евентуален банкрут на Ирландия, показват резултатите от анкета, проведена от Bloomberg.

Инвеститорите, които по-скоро очакват Ирландия да банкрутира, са 51% от всички анкетирани. 42% от участниците пък не намират такъв сценарий за вероятен, съобщава агенцията.

Като по-притеснително може да се приеме това, че едва през юни процентът на инвеститорите, прогнозиращи банкрут на Ирландия, е бил три пъти по-нисък.

„Ирландия ще обяви банкрут в рамките на следващите 18 месеца“, смята Нед Лот от MF Global.

В момента инвеститорите оценяват вероятността от фалит на Гърция като по-висока в сравнение с тази на Ирландия. Около 71% от анкетираните очакват подобен сценарий за южните ни съседи, докато 38% смятат, че такава съдба ще сполети Португалия.

Oще по темата

Вчера ирландските правителствени облигации регистрираха спад в цената си за 13-и пореден ден, а доходността им се повиши с 26 базисни пункта до 8,89 на сто.

Рисковата премия спрямо десетгодишните немски облигации вече е в размер на цели 646 базисни пункта.

Още икономически новини от Европа


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 13 години

2012 наближава. Все повече хора мислят за провизии и оцеляване. Инвестирайте във вода и провизии, те може да ви спасят живота.

55

ринго

преди 13 години

***ти хитрите селяни са тези ирландци!Видяха че на дваж по хитрите потомци на Одисей им наляха милиарди евро заеми от европейския съюз и решиха да се възползват .Приличат ми на васил божковата мостстрой дето обяви фалит съвсем навреме за да се отърве от работа без пари .Щото цървула Дянков е стиснал *** като девственица и не пуска аванта на фирмите дори при извършена вече работа по държавни поръчки.Мазен *** с пискливо гласченце и акне по врата *** да оправиш ирландския фалит.

54

Дино

преди 13 години

Пожелавам на България,ирландската криза!

fallback