fallback

Испанското DJ дуо Mëstiza, което смесва фламенко стилове, африкански, арабски и латино ритми с хаус музика, идва за първи път в България.

На 11 август, петък, те ще зарадват феновете на електронните ритми в Hacienda Beach, Лозенец, а преди да акостират край малкия плаж в черноморското селище, ще разгледат и София.

Повече от 10 години Бела и Пити Бернад са успешни диджеи, които работят поотделно. Преди две години решават да се съберат заедно и обединяват усилия в търсенето на традиционните испански звуци, които смесват с електронна музика, естетика и мода.

С това си начинание те се превръщат в истинска сензация по целия свят.

Според музикалните критици, благодарение на тях традиционната испанска музика изживява нов ренесанс. Хаус, трайбъл хаус и дийп хаус са някои от стиловете, които характеризират техните музикални пърформанси, брандирани под името Sacro. Това лято дуото гостува в най-актуалните клубове и фестивали в Ибиса, Майорка, Марбея, Малага, Сен Тропе, Дубай, Тулум, Мадрид и Санторини.

„Фламенкото е истинско съкровище, което винаги трябва да блести. Несъмнено нашите корени, магията на танца, неговата дълбочина и чувственост, са присъщи на испанската музика и нейния фолклор. Искаме чрез тях да свързваме хората и да пренесем тази култура навсякъде по света. Това, което ни отличава от всички останали на диджей сцената е нашата идентичност“, споделят Бела и Пити. Освен диджеи, те са и продуценти, през 2021г. в Spotify пуснаха първата си песен „El Brillo“. Тяхното шоу на сцената е обвързано и с атрактивните им аутфити и прически, с които подчертават традициите в испанския фолклор. Редица светски издания ги обявиха за модни икони, а в своята кариера Mëstiza са имали и колаборация с модния бранд Пако Рабан.

За гостуването си в Лозенец, Бела и Пити са поискали от организаторите в гримьорната им да има вегетариански хапки, минерална вода с лимон, прясно изцедени сокове и бутилка суперпремиум полска водка с 600-годишна традиция. Двете диджей звезди ще бъдат настанени в петзвезден хотел с огромна тераса и изглед към морето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 месеца

От какъв пол са тези същества?

11

Анонимен

преди 8 месеца

До АТАКИСТ - Нали знаеш, че бат Минко, дето е все на 47 г., парадира, че ходи на море в Лозенец. Сигурно той ще иде на концерта на тези.

10

По-разумно е,

преди 8 месеца

Фламенко и латино заедно - да. Африканските отделно, в тях са включени и арабските. Не посягайте на бялата раса по какъвто и да е начин, включително и чрез смесване с други раси, та дори и само в сферата на художественото творчество. И за да не разказвам тук защо не бива да се прави това, прочетете за плановете на Калерги, вече ви го препоръчах преди няколко дена. Като намерите статии по тази тема в интернет - има такива, много неща ще ви се изяснят.

fallback