Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители задържаха 1 500 000 фалшиви украински бандерола за тютюневи изделия в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост 2" при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция "Митници".

На 14 юни на изход от България е проверен товарен микробус, превозвал групажна стока за Германия. При извършената митническа проверка са намерени 1 500 000 украински акцизни бандерола, разпределени в три кашона.

Шофьорът, български гражданин, е представил непълни документи за стоката. Те не доказват тяхната истинност, поради което са задържани от митническите служители.

От агенцията допълниха, че кашоните са били натоварени в превозното средство във вътрешността на страната, а изпращач е чуждестранно дружество с регистрация в Европейския съюз (ЕС). Бандеролите са били превозвани към държава от ЕС, където по всяка вероятност са щели да бъдат използвани за продажбата на нелегални цигари, имитирайки такива, произведени в Украйна.

Фалшивите стикери са установени в хода на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, Главната дирекция "Гранична полиция", Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция по приходите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase