Снимка БГНЕС
fallback

"Удивени сме от интелигентността и съвестта на онези, които не осъзнават, че действията на Израел отразяват позицията на неговите американски, британски, германски, френски и десетки други поддръжници". Това заяви Реджеп Тайип Ердоган по време на организирания в Истанбул "Ифтар на старите приятели". 

Като припомни, че днес се отбелязва седмият пост Рамазан, президентът Ердоган заяви: "Пожелавам на Всевишния да приеме постите, които спазваме, молитвите, които извършваме, и добрите дела, които вършим. Поздравявам всички членове на нашите обществени организации, които присъстват тук, по случай Рамазан".

Подчертавайки, че този Рамазан за съжаление е мрачен и горчив заради Газа и окупираните палестински територии, Ердоган каза: "Един от най-тежките геноциди на нашия век се извършва в Газа, където близо 40 000 наши братя и сестри, предимно деца и жени, са убити, 73 000 палестинци са ранени, а повече от 7000 невинни хора все още са под развалините. Лицемерието на западните държави, които критикуват Израел от трибуната, но го подкрепят с оръжия и боеприпаси, за да извършва масови убийства, превърна Газа в най-голямото гробище на деца и жени в света. Международните институции и организации за пореден път се провалиха в Газа. Нека признаем, че ислямският свят също не успя да си свърши работата".

Ердоган заяви, че мюсюлманите трябва да се замислят върху това: "Вярвам, че колкото по-скоро се заемем със самокритика, толкова по-добре ще бъде за палестинския народ и за цялата ислямска общност.

"Турция няма да се поколебае да каже истината и да издигне гласа на истината, дори ако това е болезнено. Докато се борим за по-нататъшното укрепване на нашата страна, ние също така ще активизираме усилията си за утвърждаване на съзнанието за единство в ислямския свят", добави Ердоган.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Българинъ

преди 5 месеца

Абе, султане, ко стана с флотилията от 1000 гемии дето щеше да пращаш? Туй шубето голям страх, да знаеш...

41

Палестинци=терористи

преди 5 месеца

Израел не убива цивилни жени и деца както правят ислямските терористи и то умишлено зверски извратено както Палестинските джихадисти - които са управлявани от дявола корумпирани масови убийци, похитители изнасилвачи педофили хомосексуалисти садисти, незаконни окупатори и крадци дори на Божията свята земя Израел, а най-наглата измама на терористи и про-терористи като Ердоган е че клеветят лъжливо, обвиняват и дори съдят нагло невинните си жертви Израел за ислямските престъпления срещу Израел!

40

Анонимен

преди 5 месеца

Запада казва: Смъртта на 35 хиляди палестинци е статистика, смъртта на трима укрофашисти е военно престъпление.

fallback