Снимка БГНЕС

Два сигнала за изключителна жестокост към животни бяха регистрирани днес. Сигнал за обесено куче е получен в Районното управление в Стара Загора, съобщават от Областната дирекция на МВР. Жена на 20 години е обявила, че малко преди настъпването на Новата година е открила на улица в старозагорското село Еленино кучето си обесено.

Това е пореден случай на насилие над животно в Старозагорско през 2023 година. През декември м.г. беше намерено убито домашно куче в Павел баня.

Причините, довели до смъртта на куче, пък разследват служители от Второ районно управление в Перник, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 30 декември м.г., около час и половина преди полунощ, 35-годишен жител на пернишкото село Рударци подава сигнал в полицията, че е намерил мъртво домашното си куче.

Животното е открито в жилищен двор, собственост на 62-годишен местен жител. Ветеринар извършва на място аутопсия. От дома на 62-годишния са иззети три ловни пушки и боеприпаси за тях. Предприети са действия за установяване на евентуалната му съпричастност към смъртта на домашния любимец.

Прокуратурата може да образува бързо производство за извършено престъпление, свързано с проява на жестокост и причиняване на увреждане към гръбначно животно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase