Снимка: Агенция "Митници", архив
fallback

Недекларирана валута за над 900 000 лева е открита при три отделни проверки на митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от митницата в Свиленград.

При първия случай в празна товарна композиция на път от Великобритания за Турция инспекторите откриват зад въздушния филтър на кабината укрити и недекларирани 50 000 британски лири.

Недекларирани парични средства в размер на 204 040 евро са открити от митническите служители в стена на хладилно полуремарке на товарен автомобил. Превозното средство с чужда регистрация пристига на пункта на 6 декември по маршрут от Германия през България за Турция. В хода на извършената митническа проверка със специализирана рентгенова апаратура инспекторите установяват зона с подозрителна плътност в предната стена на хладилното полуремарке. При последвалата физическа проверка е открит във фабрична кухина в стената черен полиетиленов плик с 204 040 евро.

Други недекларирани 204 810 евро са задържани същия ден в товарен автомобил от Люксембург за Ирак. Валутата е открита в арматурното табло на превозното средство и в куфар с лични вещи на водача – турски гражданин.

По случаите са образувани три досъдебни производства. Като обвиняеми са привлечени трима турски граждани, допълниха от прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Хммм

преди 5 месеца

Добре де, като ще вкарва недекларирано не е ли по-добре да е 1 пачка по 500. По-трудно ще я намерят. Кви са тия глупости по 10 евро?Да не говорим че тия тирове сноват през ден. Може да си ги вкара законно по 10000 на няколко пъти.

1

Да ми бяхте дали

преди 5 месеца

10% щях да ги вкарам където пожелаете в Мг В Турци където искате

fallback