12 марокански нелегални мигранти бяха заловени в павликенското село Дъскот и откарани в полицейското управление. Мъжете нощували в изоставени къщи в селото няколко дни, преди да бъдат заловени.

През последните дни жителите на село Дъскот забелязали непознати мъже нощем в градините си. Диана Кънчева неочаквано се натъква в лозето си на двама от тях.

"Чух кучето да лае, чух и на съседите, имаше някакъв шум, излязох да проверя какво се случва и в двора имаше двама мъже. Когато ме видяха, загасиха светлината, сякаш с телефони или с фенери. Първоначално си помислих, че са някакви хора от селото, които обикалят празните къщи", сподели Диана Кънчева.

В близост до имота на младата жена има необитаема къща. Тази сутрин тя отново се сблъскала с непознат.

"И тази сутрин към 9 часа мина през единия двор непознат мъж за селото, беше много стресиращо. След като ми се наложи да пътувам за Павликени, бях много изненадана, защото видях няколко полицейски патрула, които пътуваха към село Дъскот и после разбрах от жители на селото, че това са били емигранти с марокански произход", добави Диана Кънчева.

Досегашният кмет на селото Николай Митев срещнал сутринта група от 12 непознати мъже на възраст между 20 и 30 години.

"Тук на кръстовището, между улица "11" и "8", срещам група мургави мъже, млади на възраст, отбих, за да разговарям с тях. На моите запитвания на български език, не успяха да отговорят. Уведомих полицейското управление в Павликени и започнах да разговарям с тях. Първо разбрах, че са жадни, представиха се за мароканци, които пътуват за Сърбия.

Дойде единият патрул, сложиха ги на земята да седнат. Поне две нощи са били тук, къщата няма прозорци, но е била под покрив, наблизо на това кръстовище", коментира кметът на село Дъскот Николай Митев.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase