Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Заради фалшиво положителен тест за метамфетамини жена, която работи като шофьор в столичния градски транспорт, остана без книжка, а колата й беше спряна от движение.

Няколко месеца по-късно експертиза, направена във ВМА, доказва, че в кръвта и урината на Антоанета Димитрова няма открити наркотици. От началото на година обаче тя не може да работи, а е пусната в болничен от работодателя си. Жената е категорична, че ще съди МВР заради фалшивия резултат от полевия тест.

„На 5 февруари самокатастрофирах. Валеше обилен сняг и нямаше видимост. Колата ми се подхлъзна. Веднага се обадих на 112. Казаха ми, че ще изпратят пътни полицаи. Дойдоха, снимаха мястото и ми направиха тест за алкохол и дрога. Дадох проби и резултатът беше положителен за метамфетамини. Арестуваха ме, взеха ми книжката и ми свалиха номерата. Закараха ме в поликлиника, за да ми вземат кръв и урина, които са изпратени във ВМА. Няколко месеца по-късно ми съобщиха, че резултатът е отрицателен.  Взех си книжката, но все още чакам да ми върнат номерата на автомобила”, разказа Антоанета Димитрова пред Нова телевизия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Питай

преди 10 месеца

Питай познати катаджии ако имаш, ще видиш, че е възможно. Да понякога трябва да оправят дата и час. Когато ги спрат хората са стресирани и не забелязват такива малки детайли, нито какво пишат полицаите.Още повече като ти свалят номерата и ти сложат белезници.Имаше статия в дневник за това, че доста често се прави това.

19

До 19

преди 10 месеца

Това е невъзможно, машината изкарва фиш с дата и час и не може да бъде променяно, самите тестове дават страшно много грешки, даже има проучване за тях от университета в Осло. Установяват около 15% фалшиво положителни проби.

18

Тест за iq

преди 10 месеца

Нещата са така. Има фалшиво положителни тестове, мо в повечето пъти е вече ползван тест. Спират някого тестват го и излиза положителен. Обаче човека казва давам ви по 1000 лв и забравяме. Понеже тестовете се отчитата няма как да го скрият. При следващия тест набутват някой невинен, като знаят, че кръвта ще го оневини. Е ще има главоболия ама какво да направят и те хляб ядат.Ако не видите, че теста е нов и го разпечатват пред вас, честито бяхте сготвени.

fallback