Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Стоки с лого на запазени търговски марки и безакцизни цигари иззеха при проверки полицаи от Димитровград, Хасково и Свиленград, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в Хасково.

Това е станало при проверки на Неделния пазар в Димитровград, автомобил и частни домове в трите града, където са намерени и иззети общо 254 артикула с надпис и лого на защитени марки без разрешение на правопритежателите.

В  свиленградски дом на улица "Спартак" освен артикулите са открити и 2480 къса цигари без бандерол. Тютюневите изделия, текстилните изделия и маратонките са предадени с протоколи на разследващите от собствениците си.

Полицаи са придобили и информация за превозващ безакцизни цигари автомобил, пътуващ от Турция за България. На Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" те са проверили лек автомобил, в който са намерени недекларирани 2400 къса цигари, иззети с митническа разписка, допълват от полицията.

Фалшифицираните стоки на световни брандове са характерни за региона на Хасково. Те биват внасяни от Турция или произвеждани в малки местни фирми. Най-често се пласират на Неделния пазар в Димитровград, където случаи с открити от полицията такива артикули има почти всяка седмица, сочат информационните бюлетини на МВР.

Практиката е за тези случаи да бъдат информирани правопритежателите на марките, а стоките да бъдат унищожавани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Сашо

преди 1 година

Че то дори в оригиналните магазини на марките, не са оригинални понякога. Трябва да си пълен *** или не знам какъв да ги купиш от сергия/малко магазинче/курортно магазинче/кауфланд/лидл и т.н. маратонки за 30-80 лв. и да очакваш да са оригинални. Ако така си вършихте работата 90 процента от черноморските магазини, да са закрити

5

Родната полиция

преди 1 година

Корупция и битова престъпност, но за тях това е най-важното. Човек е отишъл на пазара в Димитровград да си вземе нещо евтинко, българинът много добре знае, че не е оригинал, но няма 300 лева да даде за маратонки, уж оригинал, пак направени някъде в Далечния изток.

4

Анонимен

преди 1 година

Ореди беше пробшем, ако се продава в магазина за истинска. Сега е проблем, *** се продава.

fallback