Снимка: БГНЕС
fallback

Възрастна жена от Търговище е дала 9 000 евро при телефонна измама, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Измамата е стана на 6 януари около 17:30 часа, чрез обаждания на стационарен телефон. Възрастната жена е била самотноживееща и под предлог, че е необходимо да съдейства за полицейските органи за задържане на извършители на телефонни измами, отнета ѝ е била, притежаваната от нея сума от 9000 евро.

Парите жената е предала на уречено място.

По случая е образувано досъдебно производство.

От Областната дирекция на МВР отново призовават гражданите да не се предоверяват на обаждания по телефона и при съмнение да търсят бърз контакт в близките си или да сигнализират в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Петко

преди 1 година

А пенсиите били малки!

9

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

Когато за първи път нашумяха тези случаи, полицаите твърдяха, че нищо не могло да се направи. Това не било кражба, а и нямало никакви доказателства. Жертвите просто ги давали доброволно и то съвсем съзнателно. Финансовите измами не са ли престъпление? Тези получили доброволно парите платили ли са си данъците? Продажна държава. Защо младите бягали. Очевидно защото тук е раят и няма по - добър живот никъде другаде нали?

8

Анонимен

преди 1 година

Щом е от Търговище,бабето е от оня етнос,дето драпа за власт.Синчетата бачкат в чужбина и пращат евраци,а тя не знае добре български,затова лесно са я метнали.Карадайъто да ходи да ги ограмотява,че следващия път друга ще метне евра от прозореца.

fallback