Снимка: МВР
fallback

Близо 14 килограма златни накити са били иззети от магазин във Варна след сигнал, че златото е недекларирано и без необходимата държавна марка. Това съобщи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов на пресконференция заедно със заместник окръжния прокурор Радослав Лазаров и Деян Горанов-началник на отдел "Североизточен" към ГДБОП. Работата по разследването продължава, няма задържани.

Целта на разследването е да се установи произходът на златни накити, предлагани в специализиран магазин в града.

Стоката е иззета, за да бъде проверено наличието на всички държавни марки, изискуеми от специална наредба за ювелирни изделия от благороден метал с търговска цел.

Иззети са документи за произход, представени от собствениците на магазина. Според тях златните накити са придобити през годините 1995 г., 1996 г., 2002 г., 2007 г.

Предстои установяване на произхода, както и дали се касае наистина за благороден метал или имитация на такъв. Процесуалните действия, извършени при неотложност, са одобрени от съда с надлежния акт.

Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата около случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Разследването се реализира от служители на отдел „Североизточен“ на ГДБОП при МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Бг Меси

преди 1 година

Особено балъци като теб, номер 21

21

До 15

преди 1 година

Няма как да стане тая работа със съпругите?

20

До 18

преди 1 година

Ти добре ли си?Компромата срещу ББ беше по стара снимка с монтаж.И как може да установиш по снимка ,че действително са пачки,а не хартийки или че кюлчетата са златни,а не боядисани,имитации за ефект.Матриците си работят добре когато има нужда.Много сте лесни.Тази снимка не беше направена за да се повярва, а да има съмнения,но балъците много.

fallback