Снимка: МВР
fallback

Служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) задържаха 7 участници в организирана престъпна група, съобщи МВР.

Иззети са над 300 предмета с видими белези на движими културни ценности.

Мащабната специализирана полицейска операция е проведена вчера на територията на Гоце Делчев, Кюстендил, Петрич, Доспат, Ракитово и Видин. Служители на ГДБОП и Окръжна прокуратура – Благоевград са разследвали престъпления, свързани с организирана престъпна група за търсене, държане и трафик на движими културни ценности.

В рамките на операцията са претърсени множество адреси. Намерени и иззети са около 355 предмета с белези на културни ценности, както и парични средства. Според експерти иззетите предмети са с голямо историческо значение.

За срок до 24 часа са задържани седем души, участвали в престъпната дейност. На единия от тях – чужд гражданин, е повдигнато обвинение и е взета мярка за неотклонение парична гаранция.

Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Хората знаят

преди 1 година

Цецко Цветанов както ги ползваше Боба. И за МВР какво представлява и ДАНС. Намалее малко дрогата че бльскате деца и ги обивате

5

ГДБОП отчита дейност

преди 1 година

Иззетите монети,статуетки,лампи има ги и в други статии са от сайта https://coinlandia.net/.Всички са ментета ,човека който ги продава е от Варна ,копира ментетата на Петроний,закупува други от Алиекспрес и ги продава и на варненската сбирка.И тези позлатени дукати на Франц Йосиф са копия ментета от Алиекспрес .

4

Пепе

преди 1 година

Аз на снимката виждам Златни инвестиционни монети от Австрия (4 Дуката Франц Йосиф). Показаните монети нямат нищо общо с Рим, Византия, Тракия етц. Показаните монети са напълно законни и легални за търговия. Другото нещо е, че законът в България е писан с цел да защитава разни черепи и други, и да ощетява обикновените търсачи и търговци, целта е проста, като е контрабанда и извън закона цените са ниски! АМАН!!!!

fallback