Снимка: БГНЕС
fallback

Установен е вече конкретен извършител на хакерската атака от вчера, каза пред БНТ директорът на Националната следствена служба.

Oще по темата

Борислав Сарафов не уточни името на уличения, на подчерта, че разследващите знаят пълните данни за самоличността, адреса и местонахождението му. По време на хакерската атака са направени неуспешни опити за блокиране на достъпа до над 10 сайта на държавни институции, както и сайтовете на медии, телекомуникационни компании, летища и банки.

Системата за киберсигурност е реагирала, защити са сработили и затрудненията за достъп до атакуваните сайтове са били минимални. Не е атакувана и няма компрометирана информация и данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Обективен

преди 1 година

Сарафов сложи в малкия си джоб цялото ЦРУ и специалните служби на Италия,които при атаките на Килнет срещу американските летища и редица сайтове на италианската държавна администрация не можаха да установят откъде идва атаката. Тогава Килнет поеха отговорността за тези атзки и само по това бяха индентифицирани. А нашите за два дена научиха имената,адреса и цялото родословно дърво на хакера. Хвала на такива "специалисти".

28

ооо правопис мой

преди 1 година

,,,,уличения, на подчерта, че разследващите ,,,,

27

Можеби Шкембе

преди 1 година

*** и Шкембе смес със лют червен пипер и малко чесън във винен оцет

fallback