Снимка: БГНЕС
fallback

9875 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от МВР. Извършен е контрол на 12 229 водачи и пътници. Съставени са 3146 фиша и 757 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 33 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 18 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 - с над 1,2 на 1000, един е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират девет души, а осем, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

българин

преди 1 година

Хубаво ги ловят всеки ден , но какво следва след това - ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ ЛИ МЕРКИ И КОГА ?????!

6

9 продължение

преди 1 година

"Тоест, действието на приетите опиати ще са отминали, но следите в организма ще останат, а това може да ви коства много. Още повече, че българското законодателство вече преследва шофьори, които каратСЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ,а не ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА НАРКОТИЦИ!"

5

До 8

преди 1 година

Колега не знам кой те излъга, но: Тестовете по слюнка са с различна чувствителност. В зависимост от това те могат да дадат положителен резултат от 3 до 9 часа, след като едно лице например е пушило марихуана. По-чувствителните пък могат да отчетат позитивен резултат и до 18 часа."За разлика от полевите тестове по слюнка, тестовете по проба от урина могат да дадат положителен резултат за много дълъг период от няколко дни до няколко седмици след вземането на наркотика.

fallback