Снимка: Pixabay
fallback

Прокуратурата в Самоков повдигна обвинение и задържа шофьор от Турция за незаконно превозване на мигранти, съобщиха от държавното обвинение

Тази сутрин около 6:00 ч., в района на 47-ми км на автомагистрала "Тракия", се е движел автобус с турска регистрация. Въпреки подаден сигнал със стоп-палка от полицейските служители, водачът на превозното средство не се подчинил и продължил шофирането без да спира.

Oще по темата
Полицията започнала да следи автобуса, който след около 6 км спрял в аварийната лента.

При извършена проверка е установено, че шофьорът е гражданин на Турция. В салона и багажното отделение на автобуса са били открити 41 чужденци от мъжки пол. По първоначални данни те са от Сирия, като 6 от тях са непълнолетни.

Мъжът вече е обвиняем за незаконно превозване на мигранти през територията на България, както и за извършените от него действия, с които пречел на органите на властта да изпълняват служебните си задължения. Той е задържан за срок до 72 часа.

По-рано днес от МВР съобщиха, че  чужденците били без документи за самоличност - 34-ма в товарния отсек, други седем – в салона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Все ми е 300

преди 1 година

И аз обвинявам ГЕРБ но това не ги спира

6

Щирлиц

преди 1 година

В Бойколандия е така от 13 години.

5

емигрант

преди 1 година

Да бе той шофьора ги е събрал и е вземал големите пари ? Кой стои зад трафика не ги интересува, най-лесното е да се обвини в случая шофьора, дребната риба ще "обере пишкира", а трафикантът ще продължи да вкарва шаLваруги да прибира големите пари от които ще "дари" я на прокурор, я на политик за чадъра над него ! С такива разследващи и прокурори няма как да се спре нито корупция, нито трафик на дрога и мигранти, и Тиквата като се върне пак Мата Хари ще вилнее....

fallback