Снимка: БГНЕС
fallback

В рамките на изминалия ден са установени общо 35 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 25 - с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 16 души.

9440 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на МВР в редовната дневна справка за проверките по пътищата.

Извършен е контрол на 11845 водачи и пътници. До момента са съставени 2035 фиша и 720 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Зелена Йода

преди 1 година

Докога ще я караме с това развяване на статистики? До миналата година слушахме колко заболели от Ковид има, по колко души на ден интубират и по колко са умрели. Не останах с впечатление, че докторите знаят как да го лекуват, а по-скоро как да поръчват чувалите за трупове. От две седмици слушаме колко драконовски мерки се вземат срещу шофирането в нетрезво състояние. И пак статистики с пияни и дрогирани, а ефект никакъв. с тези сухи цифри храните усещането за безнаказаност.

26

Анонимен

преди 1 година

Вярно ли е че ушевите освен че са носили стълба на оня пропадняк,са скрили и два пакета с дрога , която се е разпиляла при удара? Ако е вярно смятай какви нещастници ще въдворяват ред.

25

Сахар

преди 1 година

Решиха им проблема със скъпите горива :)

fallback