Снимка: Pixabay
fallback

Мъж от първомайското село Дълбок извор е глобен за бракониерство, след като в двора му служители на Горското открили 3 кубика дърва. Това станало при рутинна проверка на 20 април м. г. Дървесината не била маркирана и човекът не успял да покаже превозен билет. Обяснил, че я е изсякъл от собствения си имот, съобщи Bulgaria ON AIR.

В Закона за горите обаче няма разлика в какъв имот се извършена сечта и се изисква маркиране във всички случаи. Така на човека били наложени 2 глоби от по 150 лв., в наказателното постановление било написано и че той трябва да плати на Регионалната дирекция по горите в Пловдив стойността на отсечените върби - 79,20 лв., защото те липсват.

При последвалото обжалване Районният съд в Първомай отменя последното изискване, защото отсечената дървесина е налична, пише "24 часа". Двете глоби пък са на намалени до по 50 лв., защото нарушението е първо, човекът е безработен, има съпруга и 3 деца.

Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

РЕАЛИСТ

преди 1 година

До Анонимен800 ЛВ Е ТОНА ЩЕ МУ ГИ ДАДЕШ ЛИ БЕ УМНИКО .

35

Анонимен

преди 1 година

Покрай сухото гори и суровото.

34

Правова държава

преди 1 година

Дървената мафия изсече горите без да плати почти нищо на държавата( милиони декари) но кокошкара трябва да бъде смачкан и унищожен а на мафията червени килими постиляме. ОК и до каде стигнахме като народ и държава? Само и само за да я бъде МАФИЯТА

fallback