Снимка: Агенция "Митници"

Териториална дирекция Митница Бургас обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на 43 920 текстилни изделия, отнети в полза на държавата.

Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. На търг са обявени над 25 000 рокли, къси панталони, ризи, мъжко и дамско бельо, чорапи. В продажбата са включени и над 18 000 детски дрехи - бебешки комплекти за новородено, рокли, чорапи, бельо, тениски, панталони, съобщиха от Агенция "Митници".

Текстилните изделия са задържани при опит да бъдат внесени контрабандно на 11 юни 2020 г., когато товарен автомобил с чужда регистрация влиза в страната от Турция през ГКПП Капитан Андреево. Водачът с двойно гражданство - молдовско и румънско, представя пред митническите служители документи за превозваната стока - платове, домашен текстил, метални маси и столове за Беларус. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установяват 168 колета с над 43 000 недекларирани текстилни артикула.

Стоките се предлагат за продажба в седем групи като за участие се внася депозит от 20% от началната тръжна цена. Спечелилият купувач заплаща дължимите мита и ДДС, тъй като стоките са с несъюзен митнически статус и се освобождават след митническо им оформяне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase