Снимка: БГНЕС
fallback

Няколко от участниците в наскоро неутрализирана престъпна група за фалшива валута и български документи били част от друга престъпна група, извършвала същите престъпления и на същото място през 2018 г. Това съобщи на брифинг изпълняващият длъжността административен ръководител на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

По случая се работи от 2020 г. Повдигнати са обвинения на шестима души - на четирима за участие в организирана престъпна група, а на други двама за вторични престъпления. Задържани са и още трима души, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения.

Групата е изградила нова печатница на същото място, на което е била старата - в к.к. "Слънчев бряг". Повече от двама души са участвали и в стара група, като единият има условна присъда, а делото на друг все още не е приключило.

Прокуратурата и ГДБОП са работили съвместно със Сикрет Сървис на САЩ. При акцията са открити 360 хил. долара и 410 хил. евро, предаде БТА.

Предстои да бъдат внесени искания в съда за налагане на мярка постоянен арест за част от обвиняемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Ммм

преди 3 години

Аматьори.

7

Анонимен

преди 3 години

Добре че са американците, иначе Тиквените некадърници всички ги знаем - освен да изнудват и рекетират мирните граждани, за друго не ги бива.А, също и да бият студенти зад колоните.

6

Не ги е срам

преди 3 години

И сега кой ще пълни Чекмеджето ?

fallback