Снимка: БГНЕС
fallback

Внукът на убитите съпрузи, които бяха убити във вилата си край Шумен, бе задържан за смъртта им. Той е бил арестуван от МВР днес, пише "24 часа".

Първоначално мъжът отричал да знае каквото и да било. После признал, че присъствал на убийството, но го извършил баща му. Данните на полицията обаче сочат, че именно внукът е убиецът.

Oще по темата

Вероятната причината да ги убие с нож била аренда от 700 лв. Пенсионерите я вземали от нива. Внукът ги искал, но те не му ги дали.

Полицията и прокуратурата бяха лаконични в първото си изявление пред медиите часове след убийството. На местопрестъплението бяха директорът на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева. Вероятно към този час криминалистите и обвинението са нямали все още насоки, които да ги ориентират към потенциалния убиец, както и доказателствен материал. Липсвало оръдието на убийството. Предполагаше се, че старците са удряни по главата с твърд предмет, най-вероятно сатър, който обаче в първите часове след престъплението още не беше открит.

Все още липсват подробности за хода на оперативните действия, които е извършила полицията в последните 48 часа, но според запознати, полицаи, ангажирани със случая дори не се прибирали по домовете си, пише вестник "Монитор". Още в самото начало са разпитани лица, които можело да имат съпричастност към убийството, в това число и приятел на Янка. Станало ясно, че във фамилията има дрязги за имоти, което насочило разследващите към хипотезата, че имотни спорове може да са в дъното на убийството.

Оказало се, че Янка се озовала във вилата "на пожар", тъй като не носела със себе си нито лични документи, нито чанта, нито телефон. Според запознати Янка и Георги били отведени в имота поотделно един след друг и били закарани на място с кола от техния внук. Залъгал ги, че нещо става на вилата и трябва да идат дотам спешно. Пред полицаите обаче внукът се опитал да натопи за убийството баща си, зетя на Атанасови.

Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест за мъжа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

4epa

преди 3 години

КЪДЕТО Е СТЪПВАЛ РУСКИ БОТУШ- ПОСЛЕДИЦИТЕ СА ТАКИВА- 4ОВЕКА НЕ СТРУВА НИЩО

10

Анонимен

преди 3 години

Варг?

9

Вот дъ фак!?

преди 3 години

Като чета коментари, хората от София тези 700лв не ги броят за пари, а в прованса затриват кръвни роднини за тази баснословна сума.

fallback