Снимка: БГНЕС
fallback

Полицейска операция се провежда днес в медицински център в Дупница, съобщиха от Областната дирекция в Кюстендил.

Образувано е досъдебно производство за издаване на документи с невярно съдържание - според коментари става въпрос за фалшиви болнични.

Процесуално-следствените действия в медицинския център са осъществени от служители на Районното управление под прякото наблюдение на прокурор от РП – Дупница, иззети са документи, предаде БНР.

Задържано е лице на 40 години, което не е лакар, каза говорителят на областната дирекция на полицията Катя Табачка.

Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

Практически фалшиви болнични няма. Ако на 10000 болнични един е фалшив, значи няма. Никой не гърби другите, защото когато няма работа мутробизнесмена може да накара някои от работниците си, да излезе в болнични, за да не им плаща той, а НОИ да им плаща 80% от заплатата. За първите три дни 70% плащани от мутрата. Работника няма сметка от фалшиви болнични.

6

До 5

преди 3 години

Ами защото не е за счупена ръка пич. А за фалшива диагноза. И не е за първи път. И защото другите гърбят и заради него. Е затова. И заради такива като теб и него ще плащат всички останали. А той ще взима обезщетение 90 % и ще обикаля забележителности. Заслужавате си от ББ през ВБ, та до такива дребни тарикати. И да не забравите да им ръкопляскате.

5

До 3

преди 3 години

Фалшиви болнични се взимат когато работодателят натисне работниците си да го направят. Тези три първи дни от болничните плащани от работодателя са опит да се спрат фалшивите болнични. Иначе, ако си счупил ръката или крак или някаква операция на става на крак, защо да не можеш да отидеш на екскурзия някъде? Повечето болнични дни са от дългосрочни болнични, а не заради настинка и няколко дни болнични.

fallback