Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Експертът по пътна безопасност и бивш председател на парламентарната Комисия по транспорт Нестимир Ананиев настоява в закона да се запише “пътното убийство” по примера на Италия. Той допълни, че присъдите за това престъпление започват от 12 години, когато шофьорът е бил пиян, използвал е наркотици или е карал без книжка.
Общо 32 катастрофи са причинени от шофьори, управлявали под влиянието на наркотични вещества до края на март. Експертите описват дрогираните водачи като самоуверени и опасни.

Oще по темата

628 са загиналите при пътни произшествия за 2019 г., съобщи Настимир Ананиев пред bTV.

Според него трябва да има спешни законодателни промени и призова за по-тежки наказания, както за употребилите дрога, така и тези, които са шофирали пияни или с превишена скорост.

По негови думи почти нищо не се направило, за да се ограничи войната по пътищата в последните години.

"Какъв сигнал даваме към обществото - че можеш да убиеш и да получиш минимална присъда. Ще получи ли условна присъда убиецът на Милен Цветков", запита Настимир Ананиев.

Експертът съобщи, че индиректните и директните загуби са пътната безопасност са 2 млрд. лв. и настоя за по-строги наказания за шофиране след употреба на алкохол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Саксофонов

преди 3 години

В Италия за убийство на пътя присъдите започват от 12 години, а в България за същото приключват до условна.

23

Анонимен

преди 4 години

....Ще получи ли условна присъда убиецът на Милен Цветков.....?Да да да да да да!Толкова ли сте атъпиа (чети без а-тата в началото и края)

22

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 4 години

КРИСТИЯН ГЕОРГИ И СИМОНА СА били на купон на ВИТОША ПРАЗНУВАЛИ СА на СИМОНА рожден денбял ден да не видят тия убийци МИР на душата на МИЛЕН

fallback