Архив: Булфото

С наближаването на зимата полицията във Великотърновско ежедневно установява случаи на незаконна сеч в областта, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Незаконно добита дървесина са открили служители на РУ – Елена, Стражица, Полски Тръмбеш и УП - Килифарево.

Вчера по обяд в с. Константин е извършена проверка на каруца, превозваща около 0,3 куб. м. дърва за огрев, без горска марка и разрешително за превоз. Установено е, че дървата са незаконно отсечени от землището на селото и са общинска собственост.

Същия ден в землището на с. Лозен е установена още една каруца, превозваща около 1 куб. м. дърва за огрев без горска марка. Дървата са общинска собственост. Други 1 куб. м. дърва за огрев са установени в имот в с. Лозен.

По трите случая са образувани преписки, които са подготвени за налагане на административни наказания.

Вчера в полицията в Полски Тръмбеш е получен сигнал за незаконна сеч в землището на с. Каранци. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че за периода 11 януари – 30 октомври 2019 г. в имота са изсечени 118 дървета от различни видове, без необходимото разрешително. По случая е започнато досъдебно производство.

В сряда служители на УП – Килифарево са проверили два товарни автомобила. В хода на проверката е установено, че в тях се превозват общо 10 пространствени куб.м дърва за огрев, без необходимото позволително. Двата автомобила и дървата са иззети. По случая е започнато досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase