Снимка: Булфото, архив

Има заподозрян за жестокото убийство на 7-годишно момиче в сливенското село Сотиря. Детето бе намерено вчера в безпомощно състояние на метри от дома си в края на селото, пребито и изнасилено. Било е откарано в болница, но лекарите не са успели да я спасят.

Има заподозрян, че убиецът е 21-годишен жител на Сотиря на име Мартин. Семейството му живеело в съседство с това на жертвата.

Още по темата
Местни жители разказаха, че в четвъртък следобед заподозреният видял жертвата си в магазин в селото. Момиченцето отишло там, за да си купи сладолед, а мъжът пиел алкохол пред търговския обект. Те твърдят още, че издирваният е лежал в затвора за кражби. Свързват името му и с фатален инцидент, станал преди година.

Издирваният и друг път е посягал на деца, разказват още съселяните му. Заплашвал малчугани с палки и ножове. Вече е изтрил профила си във Facebook.

Малкото момиченце живеело с баба си и дядо си, тъй като майка й работела на морето.

Криминалисти от София, военни и пожарникари, както и следови кучета, са по петите на заподозрения 21-годишен мъж. Предполага се, че той се укрива в гората. Село Сотиря се намира на 4-5 км от Сливен и граничи с вилната зона на града.

По-рано през деня от Областната дирекция на полицията са разпространили съобщение за издирван 21-годишен мъж. Не е ясно дали той има връзка със случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase