Снимка: Прокуратура Пресцентър
fallback

Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на Република Франция, съобщава пресцентъра на Държавното обвинение.

Заповедта идва малко след като прокуратурата направи безпрецедентно разкриване на част от доказателствения си материал срещу ИТ компанията "ТАД Груп", служители и собственикът, на която са обвинение за хакерската атака срещу сървър на Националната агенция по приходите.

Oще по темата
В рамките на международното разследване трябва да бъде разпитан главният редактор на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов по досъдебното производство срещу служители на "ТАД Груп" във връзка с факти, относими по предмета на доказване, казват от институцията.

Според държавното обвинение има ясни следи, които доказват, че след като обвиненият за хакерската атака Кристиян Бойков е направил пробива, той е изпратил данните от НАП именно на разследващия сайт и е комуникирал през цялото време лично с главния редактор Чобанов.

Европейската заповед за разследване ще бъде изпратена на френските власти, тъй като там е постоянният адрес на главния редактор на сайта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 4 години

Според проучването им поливането на градинките зад парламента се поливат от система, която е с дистанционно управление, но ня------95 % от елктромерите в България се управляват динстанционно от компютри.

31

Казах му

преди 4 години

Изпрати ми само един, май ме е разбрал, пратил е точно когото трябва ...

30

Изключително

преди 4 години

Безмозъчен е тоя дето си мисли, че можете да хванете, убиете, прецаквате, крадете арбитър, особено като този ... Чаках да видя докъде ще ви стигне наглостта, явно няма граници ... И едно безкрайно неограничено същество ще ви сложи края ....един по един ...

fallback